Retentionsfasen

Når tænderne er flyttet til den korrekte position, skal de holdes fast i en periode, mens knoglen og de elastiske fibre rundt om tanden tilpasser sig. Tænderne er en del af kroppen og forandrer sig hele livet. derfor bruger vi forskelige typer holdebøjler tilpasset dine tænder.

Der findes forskellige slags holdebøjler:

Faste
Retentionstråd er en tråd, som limes på bagsiden af tænderne. Tråden kan løsne sig, så pas på hvordan og hvad du bider over. Vær opmærksom og henvend dig straks til klinikken, hvis tråden går løs. Tænderne kan flytte sig til den oprindelige position, især i den første tid efter den aktive del af behandlingen er afsluttet. Vi anbefaler at lade tråden sidde i mindst 10 år efter afsluttet behandling med de faste bøjler og gerne resten af livet.

Aftagelige
Aftagelige holdebøjler kan være forskellige i design. I starten bruges de som regel 24 timer i døgnet og trappes efterfølgende ned til at blive en natbøjle. Den aftagelige bøjle skal bruges cirka 2 år efter den aktive behandling er afsluttet. Spørg din bøjle tandlæge.

Hvor længe vil vi indkalde dig til kontrol i retentionsfasen?
Indtil du er 22 år og mindst 2 år efter afsluttet behandling, vil vi indkalde dig til kontrol. Efterfølgende er det dit eget økonomiske ansvar at få retentionsapparaturet kontrolleret og vedligeholdt.