Sådan indkalder vi

Læs mere om hvornår dit barn indkaldes til Tandplejen.

18 måneders besøg

Dit barn indkaldes første gang, når det er 18 måneder gammelt. Ved dette besøg vil vi snakke med dig om dit barns tænder og om, hvordan de passes. Vi vil f.eks. snakke om amning, tandfrembrud, sut, sutteflaske, tandbørstning, kost etc.

Vi vurderer her, hvornår dit barn har behov for at komme igen. Er der ingen problemer, indkalder vi igen til "legemødebesøg" i 3-års alderen.

Legemødebesøg

Dette besøg er det første "rigtig" tandlægebesøg for dit barn. Her introduceres barnet for de ting, vi bruger på klinikken: stol - luft - vand - sug - lys og spejl. Besøget afsluttes med, at vi undersøger dit barns mund og tænder, så vidt det er muligt. Næste indkaldelse afhænger af det enkelte barns tandsundhed og behov.

Regelmæssige undersøgelser

Tandpersonalet vurderer, hvor ofte dit barn har brug for at komme til regelmæssige tandundersøgelser. Undersøgelsesintervallerne kan variere gennem barnets opvækst og fra et barn til et andet. Dette kaldes behovstandpleje.

Ved tandundersøgelse inddeles børn i farvekategorierne RØD – GUL - GRØN, afhængig af deres tandsundhed og behov.

GRØN

GUL

RØD

Fokusbesøg

Nogle børn har af forskellige årsager behov for at komme oftere til tandlægebesøg end andre. Det kan både være børn med sunde tænder og børn, der af forskellige årsager har større risiko for huller, tandkødssygdomme eller andre tandsygdomme. Eksempler på fokusbesøg kan være at holde øje med frembrydende tænder og tandskifte. Det kan også være forebyggende behandling, som skal forhindre huller i at opstå eller udvikle sig, f.eks. ved at behandle tænderne med fluor eller tandlak (se fissurforsegling) og/eller ved at vise, hvordan tænderne holdes helt rene.

Ansvarlig redaktør: Jette Kristiansen